Stephan van Dijk

Vanuit mijn interesse voor wijsbegeerte, beeldende kunst en beweging ben ik in 2009 begonnen aan de drie-jarige fultime opleiding voor Alexandertechniek. Na mijn afstuderen in 2001 ben ik gestart met het geven van individuele lessen in mijn prive-praktijk op de Brouwersgracht in Amsterdam en als leraar op de beroepsopleiding voor Alexandertechniek. Sinds 2010 ben ik één van de ervaren leraren die ook ‘hands-on’ geven op de opleiding, het overbrengen van het lesgeven en werken met anderen.
Vanaf 1999 ben ik gaan onderzoeken hoe de Alexandertechniek ingezet kan worden bij zwemmen en hardlopen. Vanaf 2006 ben ik begonnen hier ook les in te geven. Op het moment ligt mijn interesse vooral bij het zwemmen.
Samen met mijn vriendin en onze twee kinderen woon ik in de amsterdamse volksbuurt Bos en Lommer en ondersteun daar het beeldende kunst project van mijn vriendin I Can Change The World With My Two Hands. Mijn bijdrage is het facilliteren van het ontstaan van een community van buurtbewoners om gezamelijk de ecologische en op duurzaamheid gerichte buurt-moestuin te laten floreren.
Ik ben zeer geinteresseerd in hoe kinderen te ondersteunen om tijdens het opgroeien, zich ontwikkelen en leren hun efficient gebruik van zichzelf te laten behouden en versterken. Ik geef dit handen en voeten in de zwemlessen aan kleine kinderen en probeer een goede ingang te vinden om ook op de school van mijn kinderen een bijdrage te kunnen leveren.
Mijn allergrootste wens is de Alexandertechniek een plek te geven in het eigentijdse discours hoe we als mensheid de wereld een meer aangename plek kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>